LED – vår tids lyskilde

LED har vært i en rivende utvikling de siste årene, og når du nå planlegger belysning, trenger du ikke lenger lure på om den skal brukes, men hvordan.

LED kommer nå i så flotte kvaliteter at det kan brukes til alt – man må bare finne frem i produktjungelen

Mye er som før. Du ønsker fremdeles kraftig lys i arbeidssoner og et mykere lys i sosiale soner. Det som er helt nytt, er at LED byr på banebrytende teknologi som tillater montering av belysning på steder hvor det før var umulig. I takt med denne teknologiske utviklingen endrer forventningene til belysningen seg.

Der hvor vi før levde med litt smådunkel skygge, ønsker vi nå å se hva vi holder på med. Med et høyere belysningsnivå møter vi dessverre på muligheten for at våre miljø fremstår som «selvlysende» – i hvert fall litt golde og sterile. Dette kan unngås uten problem, heldigvis – blant annet med styring av belysningen.

Belysning er ikke hva det var. Belysning er hi-tech. Telefoner er ikke lenger noe man bare snakker i heller

LED-lys var lenge utskjelt på tross av sine glitrende strømsparende egenskaper. Det var særlig lysets fargetemperatur som fikk gjennomgå. Dette problemet er nå løst – det finnes ypperlige produkter som avgir et svært behagelig lys. Dette lyset er likevel noe annerledes enn det «gammeldagse» lyset og dette må vi ikke glemme i en planleggingsprosess.

På dette nettstedet finner du mye informasjon om belysning. I seksjonen du er i akkurat nå – om LED – finner du følgende hovedgrupper med informasjon:

Teknikk

Dimming

Lamper

Led-profiler

Innfelt, utenpåliggende, med flens, innsparklet, nedpendlet… Her kan du lese om LED-profiler, se eksempler på  dem og hvordan de kan […]

0

Søk