Led-lyspærer slik Edison ville ha likt dem

LED-lyspærer kommer omsider i så vakre utgaver at man ikke lenger kan bruke deres utseende mot dem.

Da utfasingen av glødepæren startet for noen år siden, gikk det først ut over lyspærene med klart glass. Disse har jo blitt mye brukt som dekorasjon, og da de første LED-pærene kom (de hadde ikke utseendet med seg, for å si det pent), var det umulig å se for seg noe slikt i en gammel, ærverdig lysekrone. Noe hamstring av klare glødepærer ble nok gjort rundt omkring – men nå er de hamstrede pærene overflødige.

Et stort antall lyskilde-produsenter har nå sine egne, dekorative LED-pærer. Disse er retrofit – det vil si at de kan skrus i «gamle» lampesokler.

Egentlig heter Edison-pærene «filament-pærer»

De opprinnelige pærene til Edison bestod av et filament (en metalltråd) som gikk i bue gjennom en glasskolbe. Selv om designet var ren og skjær funksjonalisme, ble Edison-pæren en hit utseendemessig også. Vi liker lyspærer og særlig de klare!

7 tips til deg som vil ha en krystallkrone

LED-produsentene har de siste årene klart å lage LED-filament ved å arrangere små dioder på en streng slik at man ender med en Edison-look. Etter at dette ble nokså vanlig, har produsentene overgått hverandre i å produsere de aller, aller mest «retro» LED-lyspærer som mulig.

De fleste av disse pærene kommer i en fargetemperatur på 2700 Kelvin, altså «vanlig» innelys. En del kommer i enda varmere fargetemperatur, slik som 2200 Kelvin – og til slutt – noen kommer også med Dim to Warm

Edison-pærene har helt sikkert kommet for å bli og alle eiere av gammeldagse lamper med synlige lyskilder kan puste lettet ut!
Les mer om belysning her og kikk på muligheten for å få laget en belysningsplan her!

 

LIGNENDE ARTIKLER

Start typing and press Enter to search

Det er ikke alltid så lett å finne riktig dimmer.