Alternativer til dimmbare LED

Dimbare LED er ikke alltid mulig å bruke. All LED er egentlig dimbar, men det er ikke sikkert driveren er det! Heldigvis finnes det alternative løsninger!

Ettersom vi er svært ivrige med dimming i Norge, er det vanskelig for mange å se for seg hvorfor en produsent skulle velge IKKE å lage dimbare LED. Saken er imidlertid den at man i mange land ikke har så mange dimmere installert, og ekstrakostnaden en dimmefunksjon medfører er nok til at en rekke produkter lages ikke-dimbar.

Men vel så viktig er dette: En del LED-armaturer er lyssvake, ikke fordi man ikke har sterkere dioder, men fordi lampene er beregnet til bruk hvor mye lys ikke er nødvendig.

Når du bruker en armatur til det den er beregnet til, er det sjelden en nødvendighet å kunne dimme den

I og med at LED-armaturer kan lages mye mindre enn klassiske belysningsarmaturer, er de ofte designet for plassering på trange, små steder hvor man ellers knapt hadde fått montert noe. Et eksempel kan være de utallige LED-stripsene og stripene man kan legge under trappeneser og lignende. Mange av disse LED-applikasjonene kan ikke dimmes fordi de ikke lyser mer enn hva som skal til for å lyse opp et trappetrinn. Hvis du kunne dimme, ville dimmingen ført til at lyset nesten ikke var synlig – da kan du jo like godt skru av lyset!

Liksom-dim for deg som ikke har dimbare LED

Når man ikke har Dim to Warm eller Intelligent White i et miljø, kan LED-belysning fremstå som noe grå ved dimming. Du får ikke stearinlys-stemning – du får bare mindre lys.

Hvis dine LED ikke kan dimmes, får du ikke mindre lys heller. En god fremgangsmåte for å kunne «skape stemning» likevel, er å lage enkle lys-scener. Ved å kunne skru av deler av lyset, men ikke alt, får du dempet lyset i ditt interiør, samtidig som noe lys står på fullt og motvirker grå stemning.

Lys til ditt hus hjelper deg både med plassering av belysning og oppsett av lys-scener!

Lys-scener var et tema – selv om det ble brukt dimbare retrofit-pærer – for belysningsplanen som ble laget for Espen Spanli.

Start typing and press Enter to search

Utenpåliggende downlights fra Deltalight med retrofit-pærer