LED Dim to warm

«Led Dim to Warm» er et navn som brukes på LED-produkter som etteraper den varme fargetonen glødepærelys får når vi dimmer.

Vanlig LED blir ikke varmere i tonen, den mister bare futt når man dimmer.  Led Dim to Warm har i skrivende stund eksistert i et par år. Akkurat som Tunable White , er Dim to Warm i ferd med å ta av i det store markedet.

 Kjært barn har mange navn. Osram kaller dette Glowdim. Philips kaller det Warmglow og andre kaller det igjen andre ting.

Når man dimmer halogen eller gammeldagse glødepærer, endrer lysets fargetemperatur seg fra det vi kaller kaldt lys til det vi kaller varmt lys. I Norge er vi glade i kos, og vi dimmer så å si alt, selv når det ikke er nødvendig:). Mange av de oppdragsgiverne som benytter seg av Lys til ditt hus sine tjenester, ønsker seg LED, samtidig som de allerede savner halogenkosen de er så vant med. Da er Dim to Warm perfekt!

Led Dim to Warm er som regel skrudd sammen slik:

Når lampen står på 100 prosent, holder den en fargetemperatur på 2700-3000Kelvin, altså «vanlig» innelys.   Hva er Kelvin?
Når du dimmer, synker fargetemperaturen til rundt 2000Kelvin – da får du det både mørkere og du får et varmere lys.

Viktig: Du kan ikke endre fargetemperatur uten å dimme. Det er det Tunable White som kan.

Det betyr for eksempel at du på 100 prosent ikke får lyset varmere i tonen enn «vanlig» – altså 2700-3000Kelvin.

Men det får du heller ikke med halogen og glødepærer:)

Er du interessert i fargeskift? Les om menneskesentrert lys her!

 

LIGNENDE ARTIKLER

Start typing and press Enter to search

Led retrofitintelligent white