Belysningsløsninger i klassisk villa

Det er moderne med alt som er innebygget for tiden – om det er belysningsløsninger, garderober eller varmluftsovner. Innebygget er praktisk og skaper ofte en økt romfølelse fordi ingenting «stikker ut». Men hva med eldre boliger eller nye boliger i klassisk stil? Skal vi velge innebygget «sleek style» til dem?

 

Spottbelysning

Spottbelysning er også relativt nytt og ligner ikke på noe man hadde i elektrisitetens barndom. Men vi vil jo gjerne ha noen spotter. Spottbelysning er rett og slett ganske fint. De avgrensete lysfeltene som dannes, med hissige høylys og mørke skygger skaper dynamikk og liv i rommene våre. De fleste vil ha noen spotter – og da må det finnes belysningsløsninger som passer for klassiske boliger også. Men kanskje det er en ide ikke å alt være innebygde downlights

 

 

I villaen disse bildene kommer fra, er det gjort en rekke variasjoner. Det er innfelte downlights i hallen og på bad. I stuen er det en skinne som følger en lang- og en kortvegg, samt en vegglampe og en pendel. På kjøkkenet er det ingen spottbelysning de hele tatt – kun vegglamper (de to sorte på bildet) og  pendler.

Fordelen med en varierte belysningsløsninger er at hjemmet «lever». I og med at mange velger samme type gulv og samme veggflater i en hel etasje, kan man godt tåle litt variasjon i belysningen. Det er også slik at man med skinner får større fleksibilitet enn ved innfelte downlights – men lyset kan bli likt! Hvis du liker lyset fra downlights, men er usikker på akkurat hvor de skal monteres, vurder en skinne i stedet!

Likte du dette? Da liker du kanskje de belysningsløsninger som er valgt i dette hjemmet  også!

 

 

Start typing and press Enter to search

To lamper, den ene den andres barn, prøver å komme overens om en ball.