Utenpåliggende spotter

Utenpåliggende spotter kan være en god løsning i stedet for innfelte downlights,  kanskje særlig i eldre bygg. Innfelte downlights er jo en relativt ny oppfinnelse.  I tillegg hender det at man ikke har så god byggehøyde i himlingen, og da vil kanskje en utenpåliggende løsning være bedre.

Utenpåliggende spotter kan også være en god løsning når du har lydhimling. Hvis du setter opp en kostbar lydhimling og så peprer den med store hull til downlights, kan du svekke den lydisolerende effekten. Velger du utenpåliggende spotter, må du også ha hull i taket – men du kan kanskje klare deg med et rørutstikk. Med god fuging er min erfaring at dette går ganske bra.

Men er det fint med utenpåliggende spotter? Mange liker jo at alt er helt «flush» – intet skal stikke ut av hverken tak eller vegger.

Jeg liker i hvert fall utenpåliggende spotter veldig godt og når du velger riktig produkt, pynter det opp i taket. Det pynter fordi du har valgt en spott som passer godt hos deg, og ikke minst fordi du har fått det pent og riktig montert:). Da blir det fint.

I dette huset brukte vi nesten ikke innfelt belysning i det hele tatt.

I denne eneboligen brukte vi utenpåliggende spotter i skråtaket!

Her er noen utenpåliggende spotter jeg liker:

Start typing and press Enter to search

Kapelle med grønne forheng og korsformet belysning i taketRett ved Bahnhof Zoo i Berlin ligger denne gågaten som føles trygg og god å gå i om natten.